Plantenkuipen voor de oranjerieplantencollectie van Landfort

Plantenkuipen voor de oranjerieplantencollectie van Landfort

Plantenkuipen voor de oranjerieplantencollectie van Landfort

Kuipen en tonnen voor de oranjerieplanten

Was stichting Erfgoed Landfort eerder succesvol bij het verwerven van veel bijzondere bomen voor het park en herstel van het tuinprieel, nu richt de actie zich op het verwerven van duurzame houten plantenkuipen voor de oranjerieplanten collectie. De citrussen op stam, agapanthussen en tal van andere kuipplanten overwinteren in de oranjerie en de twee muurkassen op Huis Landfort.

Kuipen in kleuren, soorten en maten

Net als de collectie oranjerieplanten zijn er ook kuipen in soorten, kleuren en maten. Voor de kuipen wordt Accoyahout gebruikt. Dit is een duurzaam alternatief voor niet duurzaam hardhout. De kuipen gaan een leven lang mee en hebben weinig of geen onderhoud nodig.

Doet u mee voor Stichting Erfgoed Landfort?

Op Huis Landfort staan de oranjerieplanten nog in plastic bakken. Daarom start de stichting Erfgoed Landfort de crowdfundig “geef Landfort een tonnetje”. Er zijn diverse mogelijkheden om bij te dragen. Voor alle donateurs die bijdragen wordt een ontvangst met rondleidingen georganiseerd in 2023. Wilt u meer weten over Huis Landfort en de actie, of wilt u een bijdragen aan de actie ga dan naar de website van Huis Landfort.

Terug naar overzicht