5 voordelen van een houten plantenkuip

5 voordelen van een houten plantenkuip

5 voordelen van een houten plantenkuip

Duurzaam, stijlvol, praktisch en een warme sfeer in de tuin zijn denk wel de belangrijkste kenmerken van onze Accoyahouten plantenkuipen. Houten plantenbakken maken je tuin compleet en komen perfect tot hun recht op het terras, oprit, balkon, in de border van kleine en grote tuinen, balkons en terrassen.

Plantenbakken gemaakt van Accoyahout hebben veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Hieronder lees je de 5 belangrijkste:

 1. Accoyahout is duurzaam hout
  De bomen die zijn geoogst om Accoya te maken, zijn afkomstig uit snelgroeiende, overvloedig beschikbare, duurzaam gecertificeerde bossen. Duurzaam Accoya hout biedt een alternatief voor langzaam groeiend en vaak niet-duurzaam hardhout, evenals vele andere koolstofintensieve en uitputtende materialen zoals kunststoffen /plastic, aluminium en beton.
 2. JacBlom® kuipen zijn vorstbestendig en bestand tegen alle weersinvloeden.
  De plantenkuipen kunnen het hele jaar door buiten blijven staan en vragen weinig of geen onderhoud. Het maakt hierbij niet uit of de kuip onbehandeld blijft of een kleur coating. Hou wel altijd in de gaten of de kuipplant die erin staat vorstbestendig is. Het is vaak voor de planten dat de kuipen naar binnen worden verplaatst of beschermd worden in de winter.
 3. Jarenlange garantie
  Accoyahout heeft jarenlange garantie tegen houtrot en is ontworpen voor een leven lang. Een garantie van 25 jaar lang in grond- of zoetwater contact geeft u het vertrouwen dat Accoyahout tientallen jaren mee gaat.
 4. Diverse afmetingen, uitvoeringen en toepassingen.
  De plantenkuipen zijn in diverse standaard afmetingen verkrijgbaar en worden op maat voor u gemaakt. De kuipen kunnen onbehandeld of in elke wenselijke kleur geleverd. Het maakt voor de garantie en levensduur niet uit of de kuip onbehandeld blijft of geschilderd wordt. De kuipen zijn geschikt voor kuipplanten en bomen maar zijn ook ideaal voor een buxus of bijvoorbeeld bloembollen of zomerbloeiers.
 5. Een goede prijs- kwaliteit verhouding
  Met een houten plantenkuip ben je verzekerd van een duurzaam, kwalitatief hoogwaardig, stijlvol product. De kuipen gaan jarenlang mee en vragen weinig of geen onderhoud, ook niet voor de geschilderde kuipen. De aanschafprijs lijkt op het eerste gezicht misschien wat hoog maar hiervoor krijg je plantenkuipen die jarenlang mooi blijven, perfect zijn voor kuipplanten en bomen, vorst en vochtbestendig met jarenlange garantie op houtrot. Hierdoor is een plantenkuip of plantenbak van JacBlom® een waardevolle, decoratieve, functionele toevoeging voor iedere tuin waar je decennia lang plezier van hebt.