Kuipen

Houten kuipen

Houten kuipen maken je tuin compleet. Plantenbakken zijn perfect voor op het terras, balkon, oprit en ook in de border komen ze goed tot hun recht. De kuipen staan prachtig bij jaren 30 woningen, moderne huizen, nieuwbouwhuizen, een grote tuin en in kleine tuinen. Ze zijn verkrijgbaar in iedere gewenste maat en uitvoering waardoor ze overal passen en een praktische en stijlvolle toevoeging zijn in uw buitenomgeving.

Maatwerk

De ronde en vierkante plantenkuipen worden gemaakt in een aantal standaardafmetingen maar omdat we ze zelf op maat maken is iedere gewenste maat, kleuren uitvoering mogelijk. De banden en handgrepen zijn van RVS en kunnen naar smaak geschilderd in kleur passend bij de kleur van de kuip.

Onbehandeld Accoyahout of in kleur

De kuipen kunnen onbehandeld of in kleur besteld worden. Dit is geheel afhankelijk van uw smaak. Een extra coating of verflaag is niet nodig om de levensduur van de kuip te verlengen. De kuipen zijn ontworpen voor een leven lang. Accoyahout heeft een garantie van 25 jaar in contact met grond- en zoetwater waardoor u het vertrouwen kunt hebben dat u een duurzaam product koopt dat tientallen jaren meegaat. Accoyahout vergrijst langzaam als je het onbehandeld laat.

Ambacht

We maken de kuipen nog steeds op ambachtelijke wijze op een draaibank, deels met ambachtelijk gereedschap. De duigen worden op maat en in de juiste vorm gebracht waarna ze rechtop bij een gehouden worden door beslagbanden. Onder wordt een groef aangebracht waarin de bodem wordt vastgezet waarna de originele banden eromheen gespannen worden.

Uitermate geschikt voor kuipplanten en bomen

De kuip loopt tabs waardoor het overpotten van de kuipplanten en bomen redelijk gemakkelijk verloopt. De kuipen zijn voorzien van afwateringsgaten in de bodem en van handgrepen om het verplaatsen makkelijker te maken. Dit maakt ze uitermate geschikt voor kuipplanten en bomen.