Kuipen

Kuipen

Kuipen zijn perfect voor op het terras, balkon, oprit en ook in de border komen ze goed tot hun recht. Ze zijn verkrijgbaar in iedere gewenste maat en uitvoering waardoor ze overal passen en een praktische en stijlvolle toevoeging zijn in uw buitenomgeving.

De kuipen worden gemaakt van duurzaam Accoyahout . De duigen worden op maat en in de juiste vorm gebracht waarna ze rechtop bij een gehouden worden door beslagbanden. Onder wordt een groef aangebracht waarin de bodem wordt vastgezet waarna de originele banden eromheen gespannen worden. De kuip loopt tabs waardoor het overpotten van de kuipplanten en bomen redelijk gemakkelijk verloopt. De kuipen zijn voorzien van afwateringsgaten in de bodem en van handgrepen om het verplaatsen makkelijker te maken.

De kuipen zelf kunnen het hele jaar buiten blijven staan en zijn vocht en vorstbestendig. Het is vaak voor de kuipplant dat de kuip in de winter naar binnen verplaatst wordt. Vroeger werden kuipplanten in de zomer buiten gekweekt en brachten ze de winter door in de oranjerie. Voorbeelden van kuipplanten zijn de citroenen en sinasappelbomen (citrus) en de olijf (olea europea), Agapanthus, Oleander, buxus en vele anderen. De meeste kuipplanten komen van origine uit subtropische of mediterane gebieden.

De handgrepen en banden maken we van RVS en kunnen naar smaak geschilderd in kleur passend bij de kleur van de kuip. De kuipen kunnen zowel onbehandeld als in kleur besteld worden. Dit is geheel afhankelijk van uw smaak. Een extra coating of verflaag is niet nodig om de levensduur van de kuip te verlengen. De kuipen zijn ontworpen voor een leven lang. Accoyahout heeft een garantie van 25 jaar in contact met grond- en zoetwater waardoor u het vertrouwen kunt hebben dat u een duurzaam product koopt dat tientallen jaren meegaat.

Standaard maten

Dikte ± 22mm : diameter x hoogte

45 x 42 cm
50 x 46 cm
55 x 50 cm
60 x 55 cm
65 x 61 cm
70 x 62 cm

Dikte ± 28mm : diameter x hoogte

75 x 63 cm
80 x 70 cm
85 x 76 cm

Dikte ± 35mm : diameter x hoogte

90 x 80 cm
95 x 85 cm
100 x 90 cm
105 x 90 cm
110 x 90 cm
115 x 95 cm
120 x 95 cm
125 x 95 cm

Certificaat

Elke plantenkuip vervaardigd van Accoyahout heeft een certificaat. Dit document garandeert de herkomst en het gebruik van Accoyahout. Het certificaat bewaart u als waardepapier. Op het document treft u een serienummer aan. Dit nummer komt overeen met het nummer op de kuip.

Certificaat