Wat is Accoya?

Wat is Accoya?

Wat is Accoya?

Ons wordt regelmatig gevraagd: “wat is Accoya”? Meestal architecten of particulieren die er wel eens van hebben gehoord maar er nog niet bekend mee zijn en omdat zij meer over onze JacBlom® kuipen willen weten. Met onderstaande informatie hopen we deze vraag te kunnen beantwoorden.

Wat is Accoya?

Accoya is hout. Maar waarom heb je nog nooit van de Accoya boom gehoord? Dat komt omdat ze niet bestaan. Accoya begint als een snelgroeiende naaldboom (pinus radiata) die in productie bossen groeit. Deze boom wordt na ca. 30 jaar geoogst en doorloopt vervolgens als plank of balk een modificatie-proces, het zgn. acetyleren met azijnzuur. Dit proces zorgt voor zeer vormstabiel en rotbestendig hout.

Accoya® is de merknaam van dit hout. Het is buitengewoon rot bestendig en vormstabiel in wisselende klimaten en weersomstandigheden. Tijdens de modificatie worden geen giftige stoffen gebruikt en komen er dus ook geen giftige stoffen in het hout. Accoya is tot in de kern gemodificeerd en heeft dus overal evenveel bescherming. Het is ideaal voor plantenkuipen,buitenmeubles, kozijnen, deuren, toepassingen in de grond-weg en waterbouw en dat zonder het gebruik van conserveermiddelen of beschermmiddelen. Met de klasse 1 duurzaamheid overtreft Accoya de meest duurzame tropische hardhout soorten waardoor het voor ons uitermate geschikt is voor de productie van ons JacBlom® kuipen.

Klik hier voor Accoya gebruiksadvies en handleiding.

Hout voor buiten