Historie

Historie

Al sinds 1830 is JacBlom gevestigd als kuiperij. Oorspronkelijk voor de productie van zuivelgereedschappen en wasmachines. We maakten in die tijd karnmachines, botervloten, roomvaten, kaaskuipen en wasmachines.

Deze werden voornamelijk van teakhout gemaakt. JacBlom was toen nog gevestigd in Woerden in de buurt van het station.

Toen de kaaskuipen en wasmachines verder zijn gemoderniseerd heeft Jac Blom BV zich gespecialiseerd in het vervaardigen van ronde houten plantenkuipen, sierkuipen vierkante- en rechthoekige plantenbakken. Deze zijn terug te vinden in orangeriën, langs oprijlanen, botanische tuinen, kasteeltuinen en bij particulieren.

Berichten en nieuws

Hout voor buiten

Hout voor buiten

Met de zomer in het vooruitzicht en het mooie weer wat we nu hebben is het het ideale moment om de tuin in te gaan en de buitenruimtes zo in te gaan richten dat iedereen deze zomer optimaal kan genieten. Je tuin, terras of balkon opfrissen met nieuwe planten of indien...

Lees verder

Bijzonder hout

Bijzonder hout

Accoyahout heeft duurzaamheidsklasse 1. Het hout is niet alleen gemodificeerd op het oppervlak, maar juist tot in de kern. Elke levering Accoya wordt door afname van 19 monsters op kwaliteit gecontroleerd in de laboratoria van Accsys Technologies in Arnhem. Accoya...

Lees verder

Wat is Accoya™

Wat is Accoya

Ons wordt regelmatig gevraagd: "wat is Accoya"? Meestal architecten of particulieren die er wel eens van hebben gehoord maar er nog niet bekend mee zijn en omdat zij meer over onze JacBlom® kuipen willen weten. Met onderstaande informatie ..

Lees verder